torsdag 23 oktober 2014

Zlatan - kapitel 9&10

Idag diskuterade om vad var hänt i Zlatans liv nu. Zlatans fotboll karriär hade börjat men den var inte fin. Media presenterade honom av en mycket bra spelare vem var besten, men Zlatans statistiker såg olikt. När var han hem, hittade han ofta problem. Han kickade ut av en bar. Han kunde inte dela ett rum med hans lagkamrater. Till exempel, spelade Zlatan bara fem minuter mot Argentina och en kort stund mot Senegal och det var Zlatanfebern överallt. Han såg han hade en strategi men jag vet inte hur han trodde det fungerade för honom. Sen tidningarna i Stockholm hade skrivit att Zlatan "var en uppblåst figur som bara armbågade sig fram." I nästa match, nickade han bollen i mål binda i spelet. Och igen, hela stadion skrek, "Zlatan! Zlatan!"

Jag vet inte Zlatan före läsa hans bok och här jag lämnade tro, "vad ska hans karriär vara? Ska han bli någonting fantastisk eller ska han ha bara potentialen?"

Zlatan gick hem för god jul och hans familj är samman. Han ville inte handla med ljudet så han tänkte om Helena. Hon var hemma och frågade honom att komma över. Jag undrar varför hon tycker om inte god jul, men det fanns ingen svara än. Zlatan tillbringade många dagar där men han var sjuk. Helena tog hand om honom och kanske här är vändpunkten av deras relation. Zlatan var en ungkarl och jag tror att Helena såg det. Hon lyckades och vacker. Zlatan gjort fortfarande galna saker till exempel han sätta en bomb i en vänner brevlåda för skojs skull. Helena gick besöka honom i Holland och var kanske äckla. Men Zlatan lärde och ta steg som köpt mer mat. Småningom, gå de framåt med deras relation, men vill hålla det dolt från media. Det är svårt för dem båda och jag tror inte att de kan hemligheten mycket längre.

Zlatans karriär fortskrider också framåt när han bytte hans agent. När Anders Carlsson gick med en annan rörelse, skrev Zlatan inte ett nytt kontrakt. Han ta rådet från an journalist heter Thijs Slegers och började ett samtal med Mino Raiola. Zlatan knyta an Minos attityd och aggressiv väg att tala. Mino sätter honom i hans ställe med verkligheten i där hans karriär var och berättar för honom vilka steg han måste ta om han vill vara bäst. Jag tror att Zlatan kämpade med Mino men han respekterade honom också och därför följde hans råd.

Vår diskussion tog en kanin leden från Zlatans och Helenas relation till träffar människor och gifte idag. Eftersom vi kom från olika land, pratade vi om hur kultur och religion påverkar en relation.

1 kommentar:

  1. Det var en intressant diskussion i dag. Det var givande att följa dina tankar om Zlatan och hans liv och även dina tankar mötte gruppens tankar.

    SvaraRadera